U SKAMIJAMA KAO NEKAD: Učenici novosadske Ekonomske škole okupili se posle šest decenija od mature

Lj. P.

15. 06. 2022. u 16:40

SREDNjOŠKOLSKI dani se ni posle šest decenija od mature ne zaboravljaju. To su dokazali i bivši đaci Ekonomske škole u Novom sadu, sa finansijskog smera, koji su se danas okupili i u svojoj nekadašnjoj, današnjoj Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, i proslavili 60 godina od velike mature.

У СКАМИЈАМА КАО НЕКАД: Ученици новосадске Економске школе окупили се после шест деценија од матуре

Privatna arhiva

S velikim uzbuđenjem su ponovo seli u skamije, nostalgično se prisećajući kako im je bilo pre šest decenija, kada su sa diplomom u ruci, zakoračili u svet odraslih. A školsko zvono koje ih je “pozvalo“ na čas, vratilo ih je u đačko doba.

Bivši đaci generacije 1961/1962, od 25-godišnjice završetka školovanja, okupljaju se svake godine, a današnji dolazak u školu je bio poseban, jer ih ugostio Emind Elezović, direktoir ETŠ „Mihajlo Pupin“. Imali su priliku da ponovo uđu u svoju učionicu, baš kao i pre šest decenija.

Čas je brzo proleteo uz smeh i evociranje uspomena na školske dane, nestašluke, ekskurziju i razne dogodovštine sa nastave, na razrednu Smilju Stakić, i direktora Sokrata Jovanovića, koji je, još se živo sećaju, bio „strah i trepet“ u školi. Sećali su se srednjoškolskih simpatija, prvih ljubavi…

Milana Krajinović, zadužena za organizovanje jučerašnjeg susreta, kaže da je njihovo odeljenje bilo poznati kao „razred prijateljstva“. Ranije su se veli ova dama, sastajali na Tvrđavi, a zatim u centru kod Katedrale, i nikada nije bilo manje od 15, iako je neko živeo u inostranstvu. Na žalost, kako je rekla, 11 drugova iz klupe više nije među njima, ali čuvaju uspomenu na njih i uvek ih se sete.

Svetozar Nikolić, vragolasto otkriva da je vreme odmora sa dvojje prijatelja za vreme velikog odmora voleo da ode na piće u kafanu prekoputa škole. Neki profesori su ih videli i zapretili da će ih voditi kod direktora, ali su se oni lukavo prebacili u drugu birtiju, niže uz ulicu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO KUVAJU I PRŽE JAJA: Saveti kuvara - 11 grešaka koje svi pravimo