"PLIVAJTE SA NAMA": Premijera lutkarske predstave o plivanju

S. B.

14. 06. 2022. u 15:34

PRVA i jedina dečja lutkarska predstava o plivanju, „Plivajte sa nama“, u izvođenju dečijeg pozorišta „Teatrilo“, u režiji Cvetina Aničića, a po motivima slikovnice autora Vladimira Anušića, biće premijerno izvedena u ponedeljak, 20. juna u 19 časova, na manifestaciji „Futoško kulturno leto“ u kulturnom centru “Mladost“ u Futogu.

ПЛИВАЈТЕ СА НАМА: Премијера луткарске представе о пливању

KCM

U predstavi edukativnog karaktera igraju Ružica Bojović i Cvetin Aničić, uz unikatne lutke i scenografiju u kreaciji Monje Jovanov.

Za razliku od drugih dečijih lutkarskih predstava, „Plivajte sa nama“ je inspirisana realnim likovima, plivačima Jakovom i Petrom, a po motivima istoimenih slikovnica o plivanju i odrastanju čiji je autor Vladimir Anušić. Cvetin Aničić, renomirani dramaturg, lutkar i reditelj pretočio je ovu priču u stihovima sa ivice bazena u čarobnu, edukativnu, duhovitu i zabavnu predstavu za decu .

Predstava je kreirana da na zanimljiv i zabavan način upozna decu sa mogućnostima koje plivanje pruža, ali i sa pravilima ponašanja na bazenu. Tokom predstave deca će na duhovit način, a uz Jakova i Petru i sa njihovom družinom za plivanje patkom Ratkom i majstorom za ronjenje ribicom Zlaticom, naučiti i da je pravilno DISANjE veoma važno za plivanje, da biti opušten u vodi je imperativ, da nema mesta STRAHU od vode, plivanja, jer život je lepši kada plivate!

Lutkarska predstava o plivanju namenjena je deci uzrasta od tri do osam godina, kao i malo starijima, jer nudi deci i roditeljima plivačko rešenje, usvajanjem koncepta plivanja bez straha, i bez napuštanja zone sigurnosti.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna