ENERGETSKA EFIKASNOST U OPŠTINI NEGOTIN: Produžen rok za prijavu firmi

S. M. J.

09. 06. 2022. u 16:19

OPŠTINA Negotin produžila je rok konkursa za učešće privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У ОПШТИНИ НЕГОТИН: Продужен рок за пријаву фирми

Foto: S.M.J.

Rok za prijavu zainteresovanih firmi koje će na teritoriji opštine Negotin obavljati radove na energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova produžen je do 15. juna.

Ovaj javni poziv se odnosi na zamenu spoljnih prozora i vrata, ali i na okapnice, prozorske daske, roletne, kapke i prateće građevinske radove na demontaži i montaži, na postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće.

Predviđena je i nabavka i instalacija kotlova na biomasu, zamena postojećih efikasnijim, zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove, ali i nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije, kao i nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Negotinci ove godine mogu da računaju na subvencije za energetsku sanaciju u ukupnom iznosu od 16 miliona dinara, budući da je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo opštini Negotin osam miliona dinara, a isti iznos opredelila je i lokalna samouprava u opštinskom budžetu za ovu namenu.

Pravo učešća na javnom pozivu, inače, imaju privredna društva i preduzetnici, upisani u registar APR-a najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, s tim da nad njima nije pokrenut stečajni ili postupak likvidacije, kao i da imaju ateste za materijale i proizvode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda