"NA LITICI": Predstava će se igrati u Vranju, Bujanovcu i Lebanu

J. S.

30. 05. 2022. u 12:35

PREDSTAVA „Na litici“ u režiji Zorana Zarubice, nakon premijernih gostovanja u Pančevu i Beogradu, gostuje u Bujanovcu (31. maja u Domu kulture "Vuk Karadžić" od 19.00), Lebanu (1. juna u Domu kulture "Radan" od 13.00), kao i u Vranju (6. juna u Pozorištu "Bora Stanković" od 20.00). Predstava je namenjena profesorima osnovnih i srednjih škola, učenicima srednjih i viših razreda osnovnih škola, psiholozima škola, ali i svima koje ova bitna tema interesuje. Ulaz je besplatan.

НА ЛИТИЦИ: Представа ће се играти у Врању, Бујановцу и Лебану

Foto: J. S.

Predstava „Na litici“, po komadu „Norveška danas“ švajcarskog pisca Igora Bauersime, jeste egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nastala po istinitoj priči. Na četu Julija objavljuje da želi da se ubije i da ne želi to da uradi sama.

Nakon predstave u sva tri grada održaće se radionice sa učenicima i nastavnicima, na temu mentalnog zdravlja mladih i problema koje ih svakodnevno muče.

Autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija su Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)