MENJAĆE SE PLAN GENERALNE REGULACIJE PARAĆINA: Jedina izmena odnosiće se na Industrijsku zonu „Zmič“

Z.Rašić

21. 05. 2022. u 14:01

ODLUKU o izradi druge izmene Plana donela je većina odbornika na poslednjoj sednici SO Paraćin

МЕЊАЋЕ СЕ ПЛАН ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ПАРАЋИНА: Једина измена односиће се на Индустријску зону „Змич“

Foto: Z. Rašić

Na 41. sednici Skupštine opštine Paraćin u okviru prve tačke doneta je odluka o izradi još jedne izmene Plana generalne regulacije naseljenog mesta Paraćin.

Kako je obrazložio Ivan Kostić iz Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove, Plan generalne regulacije donet je 2011. godine, prvi put je izmenjen  2018.  da bi se ispravili nedostaci uočeni tokom njegovog sprovođenja, a sada će se raditi na izradi druge izmene Plana.

Razlog je što je najveći broj parcela u Industrijskoj zoni „Zmič“ prodat, ostala su samo dva bloka u najsevernijem delu, a postoji interesovanje invstitora za parcelom veće površine radi gradnje većeg objekta, što prema sadašnjim uslovima nije moguće. Komisija za planove zbog toga je dala pozitivno mišljenje za drugu izmenu Plana, što će omogućiti spajanja dva bloka u Industrijskoj zoni, čime bi se izašlo u susret želji investitora.

Budući da se radi o manjim izmenama koje se odnose samo na Industrijsku zonu, sam postupak izrade će teći po skraćenom postupku, obrazložio je Kostić. To znači da neće biti ranog javnog uvida već će nakon izbora obrađivača Plana i izrade Nacrta plana on odmah ići na javni uvid koji će trajati najmanje petnaest dana.

Za vreme tog perioda sva fizička i pravna lica moći će da podnesu primedbe i sugestije.

Nakon detaljnog obrazloženja, većinom glasova odbornici su usvojili ovaj predlog odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)