SREDSTVA ZA EKO PROJEKTE: Za uređenje parka u Negotinu tri miliona dinara

S. M. J.

18. 05. 2022. u 11:26

MINISTARSTVO zaštite životne sredine odobrilo je opštini Negotin sredstva za uređenje parka kod negotinskog hotela u visini od preko tri miliona dinara. Sredstva za realizaciju projekata odobrena i opštinama Boljevac i Sokobanja, kao i Gradu Zaječaru.

СРЕДСТВА ЗА ЕКО ПРОЈЕКТЕ: За уређење парка у Неготину три милиона динара

Foto: Ministarsto zaštite životne sredine

Park iza nekadašnjeg Hotela „Ineks“ u Negotinu uskoro će dobiti nov izgled zahvaljujući projektu pejzažnog uređenja parka koji će sa 3.007.344 dinara finansirati Ministarstvo zaštite životne sredine, a sa 751.836 opština Negotin.

Ovaj projekat, kojim je ovdašnja lokalna samouprava aplicirala na konkurs za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa, podrazumeva kompetno uređenje i rekonstrukciju parkovskih površina na degradiranoj i zapuštenoj parceli, površine od 3.000 kvadrata sa pešaškim stazama i takozvanom urbanom opremom.

Ministarstvo je u okviru ovog konkursa na kojem su od 34 odobrena 25 projekata, ukupne vrednosti od oko 100 miliona dinara, donelo odluku i da sa 8.687.440 dinara sufinansira projekat opštine Boljevac koji predviđa pretvaranje deponije u dečji rekreativni park.

Na konkurs ovog ministarstva za finansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada od 86 pristiglih projekata sa ukupno 80 miliona dinara podržano je 45 projekata, od kojih dva iz istočne Srbije. Za uklanjanje divljih deponija u opštini Sokobanja opredeljeno je 903.312 dinara, a na teritoriji opštine Zaječar 2.163.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024