„SENTANDREJSKI PARK“ ZA MALIŠANE: Slana bara u Novom Sadu dobila novi ekološki park (VIDEO)

S. B.

11. 05. 2022. u 13:49

SIMBOLIČNIM postavljanjem novih sadnica danas su Miloš Vučević, novosadski gradonačelnik, i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, svečano otvorili „Sentandrejski park“ koji se prostire na gotovo tri hektara u Primorskoj ulici na Slanoj bari, namenjen pre svega, najmlađim žiteljima tog dela grada.

„СЕНТАНДРЕЈСКИ ПАРК“ ЗА МАЛИШАНЕ: Слана бара у Новом Саду добила нови еколошки парк (ВИДЕО)

N.KArlić

Reč je modernom parku sa dečjim igralištem, fudbalskim i košarkaškim terenom, teretanom na otvorenom, urbanim mobilijarom, a projekat grada, kompanije NIS i inicijatora ekološkog udruženja „Zeleni Sad“ vredan je 13,5 miliona dinara.

- Naš grad i kompanija NIS već više od decenije zajednički realizuju projekte u oblasti zdravstva, socijalne politike, životne sredine… - kaže gradonačelnik Vučević.- Sentandrejski park ima veliki značaj, ne samo za Slanu baru nego i za Klisu i Vidovdansko naselje, kao kvalitetan odgovarajući sadržaj u okviru kog su zasađene i nove, autohtone biljke. Svemu su doprineli „Zeleni Sad“, „Gradsko zelenilo“, „Vode Vojvodine“, Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a najvažnije je da naša deca kvalitetno provode vreme.

 

Kiril Trurdjenjev je u prvi plan istakao značaj odgovornog ponašanja za životnu sredinu i napredak zajednice u kom kompanija NIS sa lokalnim zajednicama aktivno učestvuje širom Srbije. Prilikom izgradnje parka korišćeni su ekološki prihvatljivi materijali, obnovljivi izvori energije, pa park poseduje solarnu rasvetu i „pametnu klupu“.

- Namera je da ekološki park svim posetiocima donese brojne radosne trenutke i da ga sačuvamo za generacije koje dolaze - rekao je Tjurdenjev i naglasio da je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ do sada uložila 205 miliona dinara, od kojih je realizovano 100 projekata za unapređenje života i razvoja zajednice.

Miloš Stojanović, predsednik ekološkog udurženja „Zeleni Sad“, koji je i nosilac projekta, naglasio je da je kompletan „Sentandrejski park“ izgrađen ekološki, od prirodnih materijala te da je grad dobio novu, mnogo lepu površinu koju je potrebno čuvati za decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)