NOVI POGLED NA FOTOGRAFSKI MEDIJ: Izložba profesora Branimira Karanovića u petak u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 05. 2022. u 14:35

DEVEDESETA po redu samostalna izložba magistra grafike i profesora fotografije Branimira Karanovića ljubiteljima fotografske umetnosti biće predstavljena 13. maja u Paraćinu u Kulturnom centru.

НОВИ ПОГЛЕД НА ФОТОГРАФСКИ МЕДИЈ: Изложба професора Бранимира Карановића у петак у Параћину

Foto: Fejsbuk/KC Paraćin

Karanović je rođen 1950. godine u Beogradu, diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, a magistrirao grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti, gde je kasnije radio kao profesor fotografije.

Ovaj doajen fotografije u Srbiji od 1974. godine učestvovao je na preko 250 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izložba u Paraćinu pod nazivom „Tumač fotografije“ biće njegova devedeseta samostalna izložba koje je, osim u zemlji, imao i u Parizu, Veneciji, Pragu, Solunu, Sofiji, Zagrebu, Ljubljani, Osijeku...

Za profesora Karanovića teoretičari umetnosti tvrde da pripada generaciji autora koji su doneli novi pogled na fotografski medij i svet. Bavi se naročito urbanom tematikom fotografišući najrazličitije intrigantne situacije savremenog društva.

Izložba u galeriji KC u Paraćinu biće otvorena u 19 sati, a organizator je Foto-kino klub „Paraćin“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)