HRABROST I TALENAT ZNAMENITE SRPKINJE KAO INSPIRACIJA: Monodrama o Nadeždi Petrović pred Vranjancima

Дејан Ристић
Dejan Ristić

13. 04. 2022. u 16:30

Monodrama "Nenapisana pisma" o čuvenoj slikarki Nadeždi Petrović, u izvođenju Vanje Milačić, biće odigrana na velikoj sceni Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju u ponedeljak 18. aprila.

ХРАБРОСТ И ТАЛЕНАТ ЗНАМЕНИТЕ СРПКИЊЕ КАО ИНСПИРАЦИЈА: Монодрама о Надежди Петровић пред Врањанцима

Slobodan BUS Vukajlović

Ova predstava izvedena je premijerno pred čačanskom publikom u znak obeležavanja 148. rođendana jedne od najvećih srpskih slikarki, Nadežde Petrović. Vanja Milačić, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, kaže da joj je drago što ova monodrama nastavlja svoj put gostovanjem u Vranju.

- Ukazano mi je poverenje i prilika da igram ženu čiju hrabrost i talenat obožavam, ženu koja je vodila tako uzbudljiv život, a posebno me privlači ta žena u Nadeždi Petrović koja nije želela da se ostvari na očekivan način. Srećna sam što ću se sresti sa vranjskom publikom koja je odnegovala mnoga glumačka imena ovih prostora i približiti im lik velike Nadežde Petrović - ističe glumica.

Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim i umetničkim nedoumicama, položajem umetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu "Nenapisana pisma", koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri