OTVORENA ULICA ČAČANSKOG HUMANISTE: Grad se odužio požrtvovanom lekaru Slobodanu Blagojeviću

V. I.

05. 04. 2022. u 15:45

GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović, sa saradnicima, i porodica preminulog doktora Slobodana Blagojevića, u utorak su simbolično obeležili završetak radova na ulici koja nosi ime lekara, koji je svoj život dao spasavajući svoje sugrađane od virusa korona.

ОТВОРЕНА УЛИЦА ЧАЧАНСКОГ ХУМАНИСТЕ: Град се одужио пожртвованом лекару Слободану Благојевићу

Foto: GU Čačak

Na inicijativu Grada Čačka, da podsetimo, u čast mladog humaniste, saobraćajnica pored Opšte bolnice Čačak, u kojoj je radio, a počinje od Ulice dr Dragiše Mišović i vodi do Ulice Radenka Janjića, sada se zove Ulica dr Slobodana Blagojevića.

- Ovo je dokaz da će Čačak uvek pamtiti svoje heroje. Kroz najveće priznanje koje je, nažalost, posthumno dobio, Decembarsku nagradu Grada Čačka, kao i naziv ove ulice, imamo obavezu da večno pamtimo njegovo delo, humanost i veličinu. Heroji grada moraju biti upamćeni i biti idoli svih generacija koje dolaze – rekao je Todorović.

Foto: GU Čačak

 

Inače, građani Čačka su dobitnici „Zlatne plakete“ za najplemenitiji podvig godine, prema oceni žirija Kompanije „Večernjih novosti“, zbog toga što su u rekordnom roku prikupili oko tri miliona dinara kako bi otplatili stambeni kredit dr Blagojevića. Plaketa će predstavnicima Čačka i porodici biti uručena na svečanosti u Skupštini grada Beograda 11. aprila.

BONUS VIDEO - MESTO GDE SU ROĐENI SRPSKA CRKVA I NOVI ZAVET: Reporter "Novosti" u drevnoj Nikeji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna