U POSETI SVETOM SAVI: Izložba povodom literarnog i likovnog konkursa (FOTO)

B.G.

28. 03. 2022. u 15:03

IZLOŽBA povodom literarnog i likovnog konkursa "U poseti Svetom Savi" otvara se u četvrtak, 31. marta, u 18 časova u zrenjaninskom Muzeju, u organizaciji udruženja Svetosavlje iz Zrenjanina.

У ПОСЕТИ СВЕТОМ САВИ: Изложба поводом литерарног и ликовног конкурса (ФОТО)

Foto: Muzej Zrenjanin

Na ovogodišnjem literarnom konkursu učestvovali su učenici osnovnih škola iz Zrenjanina i opštine Žitište, a od pristiglih 27 radova, prvu nagradu osvojio je Filip Vasić, iz osnovne škole Žarko Zrenjanin iz Zrenjanina, sa pesmom Pratiće ga večna slava, Vekovima naš učitelj, Sveti Sava, drugu Milan Dokman iz škole Jovan Jovanović Zmaj, za rad Sad ću ići putem slave starim putem Svetog Save i treću Sofija Brkić iz  Osnovne škole Svetozar Marković Toza, iz Elemira, koja je zamislila sebe u ulozi novinarke koja intervjuiše Svetog Savu.

Foto: Muzej Zrenjanin

Na likovni konkurs pod nazivom U poseti Svetom Savi, pristiglo je oko 350 dečjih radova, nagrađeni su Mila Kapor, iz Kleka, Lea Grujić, učenica škole Đura Jakšić iz Zrenjanina i Milica Stanković, učenica osnovne škole Dr Boško Vrebalov iz Melenaca. 

Foto: Muzej Zrenjanin

Izložba dečjih radova, koju  su priredile  Vladislava Ignjatov, viši kustos-istoričar i Ivana Arađan, kustos-istoričar umetnosti biće dostupna posetiocima do 30. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna