IZBEGNUTA VELIKA EKSPLOZIJA U SVRLJIGU: Vatrogasci i direktor kompanije zaustavili veliki požar

J. Ćosin

23. 03. 2022. u 15:28

KOMANDIR vatrogasno-spasilačke jedinice u Svrljigu Igor Mihajlović i direktor proizvodnje kompanije „Status” Dalibor Gavrilović bukvalno su spasli kompaniju ,,Status” od eksplozije velikih razmera.

ИЗБЕГНУТА ВЕЛИКА ЕКСПЛОЗИЈА У СВРЉИГУ: Ватрогасци и директор компаније зауставили велики пожар

Foto: J. Ćosin

Naime, komandir Mihajlović je dobio poziv od direktora proizvodnje Dalibora Gavrilovića, koji mu je brzo objasnio da se širi požar u blizini Vatrogasne jedinice i kompanije „Status” pa je odmah, sam, krenuo vozilom na lice mesta, međutim, prizor koji ga je dočekao sledio mu je krv u žilama.

Mihajlović kaže da je požar stigao na samo nekoliko metara od eksplozivnih materija koje se koriste za proizvodnju i preradu vina, kao i do skladišta gde su se nalazili i pojedini naftni derivati potrebni za rad ove kompanije.

- Za 23 godine rada nisam bio u sličnoj situaciji, na korak od eksplozije ogromnih razmera - priča Igor Mihajlović.

Mihajlović je odmah krenuo da gasi požar, a pridružio mu se i Dalibor Gavrilović koji se zatekao na licu mesta.

- Teško je bilo obuzdati vatrenu stihiju koja se neverovatno brzo širila. Zahvalni smo komandiru i vatrogascu Stefanu Miloševiću koji su pomogli da ugasimo požar - kaže Gavrilović.

Vatra se, kako smo saznali, proširila sa bedema gde je neko od građana palio suvu travu i nisko rastinje, pa ju je vetar munjevito doneo do pogona „Status” koji je pukom srećom spasen, a spaseni su i mnogi životi koji bi sigurno bili ugroženi da je požar zahvatio posude sa alkoholom i gorivom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna