OD DRŽAVE DODATNIH 3,5 MILIONA: Vlasotincu dodatna sredstva za usluge socijalne zaštite

I. M.

21. 03. 2022. u 13:51

Tri i po miliona dinara namenskih transfera stiglo je od nadležnog ministarstva opštini Vlasotince i ona će biti iskorišćenja u skladu sa uredbom koja propisuje korišćenje ovog novca u socijalnoj zaštiti.

ОД ДРЖАВЕ ДОДАТНИХ 3,5 МИЛИОНА: Власотинцу додатна средства за услуге социјалне заштите

OU Vlasotince

U Vlasotincu ističu da se ova lokalna samouprava ubraja u prvih deset u Srbiji po procentu budžetskih sredstava koje izdvaja za finansiranje usluga socijalne zaštite. Ove godine za te namene predviđeno je 45 miliona dinara odnosno 6,5 odsto budžeta.

Radi se o velikom broju različitih usluga među kojima su i pomoć u kući za decu smetnjama u razvoju, lični pratilac deteta, dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju kao i pomoć u kući za stare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“