"KROV ŠUMADIJE" ĆE DOBITI BAZENE: Planina Rudnik do leta bogatija za dva objekta za kupanje i Vizitorski centar

V. ILIĆ/M. BOŠNjAK

14. 03. 2022. u 06:45

IZGRADNjA dva otvorena bazena i Vizitorskog centra na Rudniku odvija se planiranom dinamikom, pa čelnici Opštine u Gornjem Milanovcu - u čijem sastavu je i pomenuta planina koju još zovu "Krov Šumadije" - uveravaju da će kupanje biti moguće već iduće letnje sezone.

КРОВ ШУМАДИЈЕ ЋЕ ДОБИТИ БАЗЕНЕ: Планина Рудник до лета богатија за два објекта за купање и Визиторски центар

Do sada urađeno u prelepom krajoliku, Foto OU u Gornjem Milanovcu

- Radovi se odvijaju u tri etape. Srušen je dosadašnji otvoreni bazen, izgrađeni novi veliki i mali, za decu, te urađene horizontalne i vertikalne hidroizolacije. Završene su i prve faze postavljanja instalacija, uređenja trotoara, stavljena je rampa na ulazu u dva novoizgrađena objekta u sklopu kompleksa, podignut potporni zid... Druga faza radova je u toku i ona obuhvata postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, montiranje sanitarija, električarske radove, instalacije u mašinskim sobama... Za prvu i drugu fazu, iz lokalnog budžeta su opredeljena 54 miliona dinara - veli Dejan Kovačević, predsednik Opštine.

Ima, međutim, kašnjenja u uređenju objekta koji će služiti za funkcionisanje bazena i budućeg restorana. Sa izvođačem radova je dogovoreno ubrzavanje dinamike, a raspisana je javna nabavka za treću fazu posla, kako bi bazeni kojima će upravljati javno preduzeće SRC "Breza" bili u upotrebi do leta.

- Izgradnja Vizitorskog centra se primiče kraju, polovina posla je završena, a sada su na redu malterisanje, te postavljanje izolacije, keramike, vodovodne mreže, kanalizacije i eletroinstalacija. Cilj je da se stvori skladna celina sa otvorenim bazenima, kako bi potencijal Rudnika bio značajno poboljšan upravo tim multifunkcionalnim objektom za smeštaj gostiju, uz prodaju suvenira i domaćih proizvoda. Turistička organizacija naše Opštine biće zadužena za Vizitorski centar, a ta dva objekta su najveća ulaganja lokalne samouprave u MZ Rudnik. Bazene u celosti finansiramo sami, a za ostatak smo sufinansijeri sa Ministarstvom turizma - zaključuje Dejan Kovačević.

Grad bez plivališta

TOKOM predstojećeg leta, otvoreni bazen u Gornjem Milanovcu neće raditi zbog izgradnje zatvorenog, na njegovom mestu. Kupači će, dakle, morati na Rudnik.

Podsetimo, reprezentativni zatvoreni bazen kod fabrike "Tipoplastika" se urušio i godinama nije u funkciji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!