SAJAM POLJOPRIVREDE U ŠAPCU: Najbolji iz Srbije

V. M.

11. 03. 2022. u 19:41

ŠABAČKI gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić, je u hali sportova ,,Zorka” svečano otvorio 12. Regionalni sajam poljoprivrede, koji traje dva dana, u organizaciji Odeljenje za poljoprivredu grada Šapca i Radio televizija AS, na kom učestvuje više od 120 izlagača, kompanija i firmi iz zemlje i inostranstva, koji posetiocima predstavljaju najnovija dostignuća u svim granama agrara .

САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ШАПЦУ: Најбољи из Србије

foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Pajić je naglasio je „ ova sajamska manifestacija najbolje mesto da se strane kompanije uvere u mogućnosti naše poljoprivrede, ali i mesto gde domaći poljoprivrednici unapređuju svoje znanje i upoznaju se sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji“.

foto: V. Mitrić

- Grad Šabac iz budžeta za ovu godinu odredio  120 miliona dinara za poljoprivredu. Tokom prošle godine naš grad dobio je nagradu za najuspešniju lokalnu zajednicu u podsticanju agrobiznisa na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Ovo priznanje jasan je pokazatelj da imamo najbolje mere i podsticaj u oblasti agrobiznisa, ali i odličnu koordinaciju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zajedno sa svojom državom nastavićemo da ulažemo u poljoprivredu. Ministarstvo za brigu o selu pomaže mladim bračnim parovima sa 10 hiljada evra za kupovinu seoskog domaćinstva čime se želi zaustaviti odlazak mladih sa sela i pospešiti demografska obnova tih područja. Bez poljoprivrede i ulaganja u selo, nema ni života u gradu - rekao je on.

foto: V. Mitrić

Srpski poljoprivredni proizvodi su, kao je Pajić, „među najkvalitetnijim u svetu, a bez jakog sela, nema ni jake Srbije“.

- Šabac sa Mačvom, Pocerinom i Posavotamnavom značajan je poljoprivredni region na karti Srbije. Stoga naši vredni domaćini treba da znaju da je Grad Šabac njihov pouzdan partner u stvaranju boljih uslova za rad i unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Zajedno možemo sve i siguran sam da ćemo to u godinama koje dolaze i pokazati - rekao je gradonačelnik Pajić.

BONUS VIDEO:

NAROD ČEKA VUČIĆA: Predsednik danas u Mladenovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOLIKO STE VI ZABELEŽILI U AUTU? Više od 40 stepeni u 15.46 - slika da se spržiš, fotografisao je instrument tablu (FOTO)