LEPE VESTI IZ PROKUPAČKOG PORODILIŠTA: Rođeno 80 beba od početka godine

D.Z.

22. 02. 2022. u 19:52

OD početka ove godine u prokupačkom porodilištu, jedinom u Topličkom okrugu, rođeno je 80 beba. Samo u protekloj nedelji rođeno je 16 beba, šest devojčica i 10 dečaka.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ ПРОКУПАЧКОГ ПОРОДИЛИШТА: Рођено 80 беба од почетка године

Foto Tanjug

-Podsticaji rađanja odnose se na novčanu pomoć roditeljima,tako da svako prvorođeno i drugorođeno dete u porodici od lokalne samouprave dobija novčanu naknadu od po 20.000 dinara-istakao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

On je rekao da to, uz ostale prinadležnosti, koje se iz Republike Srbije izdvajaju za rađanje dece, čini značajan podsticaj u povećanju nataliteta.

U prokupačkoj bolnici ističu da broj rođenih beba, za skoro dva meseca u ovoj godini, mogao bi da nagovesti uspešniju godinu od proteklih, kada je u pitanju natalitet na području Topličkog okruga.

Inače, dok je u 2020 godini u prokupakom porodilištu rođeno 630 beba, protekle godine , broj novorođenčadi je bio 576 , dok se poslednjih desetak godina prosek rođenih beba u ovom porodilištu jedinom za sve četiri opštine Topličkog okruga, Prokuplje, Blace,Kuršumliju i Žitorađu , kreće oko 700 novorođenčadi.

BONUS GALERIJA:

BONUS VIDEO: Ispovest vozača koji je našao dvogodišnje dete u autobusu na linij 35L na Lešću

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede