JAVNI POZIV OPŠTINE PARAĆIN: U toku je prijavljivanje za besplatna auto-sedišta za decu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 02. 2022. u 10:05

OPŠTINSKO veće u Paraćinu raspisalo je javni poziv za dodelu auto-sedišta za decu u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, sa rokom za prijavljivanje do 15. marta.

ЈАВНИ ПОЗИВ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН: У току је пријављивање за бесплатна ауто-седишта за децу

Foto M. Anđela

Pravo prijavljivanja imaju porodice sa prvim detetom ili blizancima rođenim u ovoj godini, u kojima bar jedan roditelj ima prebivalište na teritoriji te opštine. Takođe je potrebno da jedan od roditelja, staratelj ili srodnik u zajedničkom domaćinstvu ima u vlasništvu putničko motorno vozilo i vozačku dozvolu.

Kako je, između ostalog, navedeno u tekstu javnog poziva, maksimalni broj sedišta koja će biti besplatno dodeljena određen je raspoloživim sredstvima u opštinskom budžetu opredeljenim programom Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, budući da se radi o sredstvima od naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji opštine Paraćin.

Prednost u dobijanju auto-sedišta će imati samohrani roditelji, nezaposleni roditelji i roditelji blizanaca ukoliko o tome dostave potvrde.

Odluku o dodeli donosi Opštinsko veće na predlog komisije, a ukoliko postoji veći broj prijava koje ispunjavaju uslove od iznosa raspoloživih sredstava, odlučivaće se po redosledu podnošenja zahteva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)