DA SVET BUDE LEPŠE MESTO: I u Kraljevu sprovedena humanitarna akcija ,,Budi život"

G. ĆIROVIĆ

17. 02. 2022. u 11:46

U okviru obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, i u Kraljevu su članovi Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovali humanitarnu akciju „Budi život“.

ДА СВЕТ БУДЕ ЛЕПШЕ МЕСТО: И у Краљеву спроведена хуманитарна акција ,,Буди живот

G.Šljivić

Cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i podršku porodicama koje dolaze iz drugih gradova radi lečenja maligne bolesti dece, kao i animiranje građana za dobrovoljno davanje krvi i pristupanje Registru davalaca koštne srži.

- Udruženje nastoji da podigne svest javnosti o problemima sa kojima se susreću deca i mladi oboleli od malignih bolesti širom Srbije, načinima pomoći i podrške, kao i stvaranju široke mreže solidarnosti među sugrađanima – kaže Sandra Petrović iz NURDOR.

Uz jasnu poruku članova Udruženja „vaše dobro delo učiniće da deci koja se leče od raka i njihovim porodicama dan bude lepši, borba bude lakša i da svet koji stvaramo bude lepše mesto“, Kraljevčani su bili u prilici da na štandu u centru grada direkto doniraju novac ili da kupovinom bedževa, šolji, rokovnika, blokčića, čestitki, drvenih olovki koje sadrže seme nane i lavande, keksića i čajeva pomognu u ostvarivanju humanog cilja akcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POSLE PRIČA DA JU JE ARKAN DONEO SA RATIŠTA: Tajna Cecine ogrlice - oglasila se VLASNICA nakon više od 20 godina