VENCI SRPSKIM RATNICIMA: I u Kraljevu obeležen Dan državnosti

G. ĆIROVIĆ

15. 02. 2022. u 13:08

DAN državnosti Republike Srbije i pravoslavni praznik Sretenje, na skroman i prigodan način obeleženi su i u Kraljevu.

ВЕНЦИ СРПСКИМ РАТНИЦИМА: И у Краљеву обележен Дан државности

G.Šljivić

Vence na Spomenik srpskim ratnicima stradalim u ratovima za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine položili su predstavnici lokalne samouprave grada Kraljeva, Raškog upravnog okruga, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, ovdašnjeg Udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“ i drugih udruženja.

G.Šljivić

Gradonačelnik Kraljeva dr Terzić (desno) i predsednik Skupštine Marković polažu venac

U ime svih Kraljevčana venac na ovaj spomenik u centru grada na Ibru položili su gradonačelnik dr Predrag Terzić, predsednik Skupštine grada Nenad Marković, kao i Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga.

G.Šljivić

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović (levo) polaže venac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada