U TRG STEFANA PRVOVENČANOG PREKO 100 MILIONA DINARA: Zasedali većnici opštine Ćuprija

Z. GLIGORIJEVIĆ

11. 02. 2022. u 14:01

ČLANOVI Opštinskog veća SO Ćuprija na današnjoj sednici prihvatili su predlog Odeljenja za finansije koji se odnosi na investiranje u Trg Stefana Prvovenčanog.

У ТРГ СТЕФАНА ПРВОВЕНЧАНОГ ПРЕКО 100 МИЛИОНА ДИНАРА: Заседали већници општине Ћуприја

Z. Gligorijević

Reč je, kako je obrazložio Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija, o kapitalnom objektu, vrednom više od 100 miliona dinara, koji će se finansirati tokom dve budžetske godine.

Većnici su usvojili i plan detaljne regulacije radne zone u KO Mijatovac, utvrdili granice i precizno odredili katastarske parcele koje će u narednom periodu biti definisane kao građevinska zona. Površina buduće radne zone od 4,4 hektara, nalazi se van naseljenog područja, a zahvaljujući saobraćajnoj infrastrukturi, biće jedna od najatraktivnijih lokacija za investiranje u različite privredne delatnosti.

Većnici su razmatrali i odluke o otuđenju građevinskog zemljišta. Prva se odnosila na površinu od 1.405 kvadratnih metara, koja je nakon sprovedenog postupka prodata preduzeću „Gradeks“, a kod druge se redefinisane granice građevinske parcele, koju je zatražila kompanija SMP „Automotive“.

Usvojena je delimična izmena plana detaljne regulacije Industrijskog parka „Dobričevo“, a izmena se odnosila na deo industrijske zone u kojoj će biti izgrađene najvažnije saobraćajnice.

Prilikom podnošenja izveštaja o utrošenim sredstvima za potrebe narodne kuhinje i plana rada za tekuću godinu, Opštinska organizacija Crvenog krsta, na sednici je rečeno da su iz gradske „kase“ ove godine predviđena 4 miliona dinara, a da će pripremljene obroke kroz narodnu kuhinju koristiti 500 najugroženijih stanovnika opštine.

Za rad Centra za socijalni rad, čiji se deo aktivnosti finansira iz opštinskog budžeta, za različite vidove pomoći socijalno ugroženim porodicama biće izdvojeno 13 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!