KONKURS U OPŠTINI NEGOTIN: Udruženjima za projekte devet miliona dinara

S. M. JOVANOVIĆ

04. 02. 2022. u 14:29

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta projektima udruženja za 2022. godinu.

KОНKУРС У ОПШТИНИ НЕГОТИН: Удружењима за пројекте девет милиона динара

Foto: S. M. J.

Za projekte koje će ovdašnja udruženja ili ona koja projektne aktivnosti realizuju na teritoriji opštine Negotin realizovati najmanje tri meseca i do kraja kalendarske godine, iz opštinske kase izdvojeno je devet miliona dinara, dva više nego prošle godine.

I ove su godine predmet javnog poziva socijalna, boračko-invalidska, zaštita osoba sa invaliditetom, ali i društvena briga o deci, mladima, starijima, prevencija svih oblika nasilja i diskriminacije, zaštita i pomoć žrtvama nasilja u porodici, žrtvama mobinga, podrška socijalno ugroženim građanima, ali i afirmisanje ženskih prava, rodne ravnopravnosti, zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava, interno raseljenih i izbeglih osoba, humanitarne aktivnosti.

Na spisku tema i oblasti od javnog interesa za građane opštine Negotin su i zaštita zdravlja, podsticanje nataliteta, obrazovanje, kultura, nauka i naučno-istraživački rad, promocija opštine Negotin, ekologija, održiv razvoj, turizam, ali i borba protiv korupcije, afirmisanje demokratizacije lokalne samouprave, građanskog aktivizma i veće uključenosti ranjivih grupa u lokalnu zajednicu, protivpožarna zaštita.

Opština Negotin, navodi se u javnom pozivu, neće finansirati političke i stranačke organizacije, verske organizacije, grupe i sekte i njihove aktivnosti, dodeljivanja nagrada i sponzorstava pojedincima i drugim organizacijama, aktivnosti koje donose profit udruženju, kao i one koje zagovaraju netolerantnost i nasilje ili bilo koju vrstu diskriminacije.

Javni poziv je otvoren do 17. februara do 15 časova.

Prošle godine lokalna samouprava podržala je sa 20.000 do 900.000 dinara projekte ukupno 49 udruženja, nevladinih organizacija i društava koje deluju na teritoriji opštine Negotin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao