STANICE ZA UGROŽENE: Originalna ideja grupe mladih Novosađana da pomognu ljudima u nevolji

Lj. Preradović

21. 01. 2022. u 08:45

IZREKU "Na mladima svet ostaje", sedmočlana grupa mladića, entuzijasta iz Novog Sada, promenila je u "Na mladima Srbija ostaje" i pod tim imenom osnovala neprofitnu i nevladinu organizaciju kako bi pomogla ugroženim sugrađanima.

СТАНИЦЕ ЗА УГРОЖЕНЕ: Оригинална идеја групе младих Новосађана да помогну људима у невољи

Članovi organizacije, Foto Privatna arhiva

Na nekoliko lokacija u gradu postavljene su stanice za ugrožene, gde ostavljaju hranu i odeću i sve što im je najpotrebnije.

Humana misija sedmorice mladih, i njihova želja da budu korisni na opštu dobrobit društva, srećom, nije ostala bez odjeka, te im se gotovo svakodnevno pridružuju sugrađani, kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Stanice za ugrožene, kazuje nam Strahinja Jakovljević, jedan od članova ove organizacije, zasada se nalaze na tri lokacije i to na Trifkovićevom trgu, uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice, kod Futoške pijace i u Ulici braće Popović 8, kod Sajma.

- Ovo je tek početak i nećemo se zaustaviti - ističe Jakovljević, dodajući da će organizovati i druge akcije, sa istim ili sličnim ciljem za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

- Stanice za ugrožene će uskoro biti postavljene na još tri lokacije.

Foto Privatna arhiva

Za našeg sagovornika i njegove drugove Milana Ivančića, Nikolu Vulikića, Davida Kostovskog, Andreja Jakovljevića, Marka Vulikića i Lazu Velickog, pokretač za ovu akciju bila je vest da je početkom hladnih dana, sredovečni muškarac preminuo od hladnoće u Novom Sadu, na klupi na Trifkovićevom trgu.

- Da se to više ne bi desilo u našem gradu i našoj državi, nas sedmorica drugova smo odlučila da ne sedimo skrštenih ruku, već da nekako pomognemo - kaže Jakovljević.

- Želimo da "probudimo" i druge ljude, pre svega mlade, da ne odlaze iz Srbije, već da ostanu i da se aktivno uključe u društveni život i daju svoj doprinos. Onima koji nemaju to mnogo znači. Zasada nam najviše podrške stiže od starijih sugrađana, ali ohrabruje nas činjenica da ima i naših vršnjaka spremnih da nam se pridruže. Najvažnije je da budemo ljudi.

PRAZNICI

UOČI praznika organizacija "Na mladima Srbija ostaje" delila je novogodišnje pakete. Na stanicama za ugrožene ostavljeno je 150 kesa sa isključivo konzerviranom hranom, koja se i jedino može ostaviti, voćem i pecivom. Bilo je organizovano i spremanje večere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna