SKI-LIFT ZA SVAKI UZRAST: Posle šest godina, na Goču iznad Kraljeva pušten u rad novi sadržaj na maloj stazi

G. ĆIROVIĆ

20. 01. 2022. u 06:21

PUŠTANJEM u rad novog, modernog ski-lifta na takozvanoj maloj, preuređenoj i produženoj stazi na lokaciji Dobre vode na Goču, na Bogojavljanje je zvanično otvorena skijaška sezona na ovoj planinskoj lepotici poviše Kraljeva.

СКИ-ЛИФТ ЗА СВАКИ УЗРАСТ: После шест година, на Гочу изнад Краљева пуштен у рад нови садржај на малој стази

Foto G. Šljivić

LJubitelji alpskog skijanja će tako, posle tačno šest godina, moći da koriste ski-lift na stazi dugačkoj 350 metara, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 900 metara. Za ovu namenu, kraljevačka lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izdvojila 20, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je dodalo još 15 miliona dinara.

- Na ovaj način, uz dodatni sadržaj i kulturno-istorijske atrakcije koje se nalaze u okolini, stvaraju se uslovi za unapređenje turizma, ali i za prepoznatljivost ovog kraja, ne samo na lokalnom, nego i na regionalnom nivou - istakla je tokom prigodne svečanosti Dunja Đenić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, koja je zvanično i pustila u rad novi ski-lift na Goču.

Ova planina se sa jedne strane izdiže iznad grada na Ibru, a sa druge iznad Vrnjačke Banje...

- Uložili smo značajna sredstva da bi Goč zadovoljio najviše standarde i ponovo postao omiljena planina, pristupačna ne samo osnovcima i srednjoškolcima, već i starijim zaljubljenicima u zimske sportove koji nemaju mogućnosti da borave na skupim destinacijama - naglasio je Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Uz oživljavanje male, nadamo se uskoro i velike skijaške staze, potrudićemo se da Goč dobije i dodatne sadržaje, poput avantura parka i zatvorenog bazena, da bi postao još konkurentniji sličnim zimskim i letnjim centrima.

DO KRAJA RASPUSTA - BESPLATNO

DO kraja zimskog raspusta, korišćenje novog ski-lifta biće potpuno besplatno. Posle toga, cena dnevnog ski-pasa za odrasle koštaće 800, a za decu 700 dinara. Za noćno skijanje moraće da se izdvoji 1.000, a za grupe sa više od 20 osoba 600 dinara dnevno.

ODRŽAVANJE

ZA pripremu i održavanje staze "brine" se i nedavno kupljeni tabač snega za koji je lokalna samouprava izdvojila oko četiri miliona dinara, sa porezom - sve u cilju da potpuno oživi planina na kojoj su brojne generacije đaka, boraveći na školskim zimovanjima, napravile svoje prve korake na smučkama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare