DAROVI ZA PRVOROĐENU BEBU: Lep gest čelnika Sremske Mitrovice za praznike

S. K.

05. 01. 2022. u 06:21

PRVA beba rođena u ovoj godini iz Sremske Mitrovice je devojčica koju je rodila Jelena Tešanović 2. januara, a majku i bebu u utorak su darivali Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice, i Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

ДАРОВИ ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ: Леп гест челника Сремске Митровице за празнике

Foto S. K.

Devojčicu tešku 3,960 grama i dugačku 51 centimetar, u porodilištu Opšte bolnice posetili su čelnici Grada, gde su uručili poklone prvorođenoj bebi u ovom porodilištu koju je na svet donela 1. januara Dunja Tešanović iz Rume.

- Pored novčanog iznosa od ove godine grad poklanja i auto-sedišta za svaku prvu bebu koja je rođena u tom mesecu, tokom cele godine. Ovo je novina koju smo uveli u gradskoj upravi - rekla je gradonačelnica Milovanović.

Dušan Petrović, otac prvorođene bebe iz Sremske Mitrovice, kaže da se čuo sa suprugom i da se ona i devojčica osećaju dobro.

Prvorođena beba na teritoriji Grada Sremska Mitrovica dobila je 50.000 dinara, dok je prva beba, koja je takođe devojčica rođena u ovom porodilištu, od Grada dobila poklon paket.

Pridružujući se čestitkama dr Dragan Malobabić, v. d. direktora mitrovačke bolnice, istakao je da je prošle godine bilo 1.287 porođaja, od tog broja rođeno je 663 dečaka i 624 devojčica, što je za 151 bebu manje u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna