PODRŠKA NOVOSAĐANKAMA U BIZNISU: Iz budžeta šest miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Z. GRUMIĆ

17. 12. 2021. u 13:10

ZAMENIK gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su danas ženama preduzetnicama ugovore na osnovu kojih im je dodeljeno ukupno šest miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog presuzetništva.

ПОДРШКА НОВОСАЂАНКАМА У БИЗНИСУ: Из буџета шест милиона динара за развој женског иновационог предузетништва

Z. Grumić

Bespovratnu finansijsku podršku je, putem javnog konkursa sprovedenog u okviru projekta Grada „Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada“ za čiju je realizaciju novac obezbeđen iz odgovarajućeg programa Kabineta republičkog ministra za inovacije i tehnološki razvoj, dobilo 23 preduzetnice.

U proteklih pet godina Grad Novi Sad je učinio mnogo kada je reč o finansijskoj pomoći ženama da pokrenu ili unaprede svoje poslove, rekao je Đurić podsetivši da je Novi Sad 2016. godine bio jedina lokalna samouprava u državi koja je pokrenula meru podrške samozapošljavanju žena.

- Do sada je za tu meru izdvojeno 60 miliona dinara a 280 Novosađanki je započelo sopstveni biznis. Grad je 2018-te, u saradnji sa Kabinetom ministra Popovića, pokrenuo i projekat podrške ženskom inovacionom preduzetništvu kroz koji preduzetnice, čije firme postoje duže od dve godine, imaju mogućnost da unaprede svoje proizvode, usluge ili poslovne procese.

Zamenik gradonačelnika je dodao da su do sada 133 preduzetnice dobile bespovratna sredstva za kupovinu opreme, softvera i uvođenje sistema kvaliteta i da je za tu namenu izdvojeno 39 miliona dinara.

U ime preduzetnica zahvalila je direktorica firme „Koopering konsalting“ Mirjana Pejčić, istakavši da im finansijska podrška koju su dobile mnogo znači jer će time unaprediti i razviti svoja poslovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri