PRIKUPLJENO 48 JEDINICA: Dragocenu tečnost prvi put je dalo 28 lica

Z.Gligorijević

09. 12. 2021. u 15:43

U OKVIRU akcije dobrovoljnog davalaštva krvi koju su organizovali Zavod za transfuziju krvi iz Niša i jagodinski Crveni krst u holu jagodinske Gimnazije “Svnjetozar Marković“, prikupljeno je 48 jedinica krvi. Dragocenu tečnost prvi put je dalo 28 lica.

ПРИKУПЉЕНО 48 ЈЕДИНИЦА: Драгоцену течност први пут је дало 28 лица

Foto:Z.Gligorijević

- Ovo je dragoceniji dar od bilo čega materijalnog. Pogotovu što bi uskoro trebalo da počnu operacije koje pacijenti dugo čekaju, a za njih su neophodne i rezerve krvi – rekla je Tatjana Ristić, sekretarka Crvenog krsta u Jagodini.

Foto:Z.Gligorijević

- Prvi put dajem krv. Nije me bolelo. Poručio bih svojoj generaciji da sledi moj primer i da učini dobro delo – poručio je maturant Elektrotehničko građevinske škole “Nikola Tesla” u Jagodini.

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi u Jagodini biće održana 16. decembra u prostorijama Crvenog krsta. Rukovodstvo ove humanitarne organizacije poziva sve ljude od 18 do 65 godina da se uključe u akcije davalaštva kad god su u mogućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA PRELEPOJ EGEJSKOJ OBALI: Ekskluzivan hotel sa odličnom uslugom, vrlo specifičan po tome što je smešten na sopstveno poluostrvo