I NEGOTINCIMA KUĆA NA SELU: Bojani i Milanu Lalić država rešila stambeno pitanje

S. M. JOVANOVIĆ

08. 12. 2021. u 16:54

MLADI bračni par Lalić iz Negotina, Bojana i Milan sa trogodišnjim sinom Ognjenom uskoro će da se usele u novu kuću koju kupuju sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

И НЕГОТИНЦИМА КУЋА НА СЕЛУ: Бојани и Милану Лалић држава решила стамбено питање

foto SMJovanovic.jpg

Dvadesetosmogodišnji Milan Lalić i njegova godinu dana mlađa supruga Bojana rešili su veliki životni problem – stambeno pitanje.

Ovaj mladi par sa sinom Ognjenom, koji uskoro puni tri godine, dobio je na Konkursu za dodelu besprovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće Ministarstva za brigu o selu vredan 656.864 dinara, a odabrali su da žive u negotinskom selu Čubra.

- Nijednog se trenutka nismo dvoumili. Živimo u zajednici sa roditeljima, želeli smo da se osamostalimo i želeli smo da živimo na selu. Pronašli smo kuću koja zadovoljava naše potrebe, ima oko 70 kvadrata, okućnicu površine 7,5 ari, dovoljnu za povrtarsku proizvodnju, a nameravamo i da se bavimo voćarstvom i uzgojem krušaka viljamovki – kaže Milan Lalić.

Lalići su jedini bračni par sa teritorije opštine Negotin koji su na Konkursu Ministarstva za brigu o selu dobili besprovratna sredsta za kupovinu seoske kuće. Bilo je, kaže Marko Milosavljević, saradnik Odeljenja za društvene delatnosti i privredni razvoj na poslovima lokalnog ekonomskog razvoja, desetak zainteresovanih parova, ali su samo Lalići ispunili sve uslove i pribavili neophodnu dokumentaciju.

Ovaj mladi bračni par će se u svoju kuću useliti čim se privede kraju neophodna procedura vezana za prenos nekretnine u njihovo vlasništvo.

- Nismo imali problem sa tim da li ćemo živeti ovde ili u selu. Počeli smo da tražimo za sebe kuću i srećom našli je. Kuća je u solidnom stanju, očekuju nas sitne popravke a verujemo i jedan sasvim dobar porodični život. Posvetićemo se gajenju hrane, voćarstvu i povrtarstvu, živeti u jednoj zdravijoj sredini – dodaje Milan Lalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)