OSVETLJEN KRUŽNI TOK Poboljšana signalizacija na Ibarskoj magistrali kroz Kraljevo

G. ĆIROVIĆ

07. 12. 2021. u 11:02

KRUŽNI tok u Adranskoj ulici, na veoma prometnoj deonici Ibarske magistrale kroz Kraljevo, otkako je sagrađen pre dve godine, zbog gotovo svakodnevnih saobraćajnih udesa do nedavno je bio svojevrsna kritična crna tačka.

ОСВЕТЉЕН КРУЖНИ ТОК  Побољшана сигнализација на Ибарској магистрали кроз Краљево

G.Šljivić

Najčešći uzrok udesa na ovoj lokaciji, nekoliko puta i sa teškim posledicama, prema zvaničnoj statistici je neprilagođena brzina, ali po rečima vozača veliki uticaj imao je i nedostatak javne rasvete, kao i adekvatno postavljene saobraćajne signalizacije o ograničenju brzine.

G.Šljivić

Kružni tok na Ibarskoj magistrali kroz Kraljevo

Posle višemesečnog rešavanja „papirologije“ i birokratskih zavrzlama između kraljevačke lokalne samouprave i „Puteva Srbije“ ovaj kružni tok je nedavno potpuno osvetljen što je naišlo na odobravanje vozača, naročito onih koji ovom deonicom svakodnevno prolaze i po nekoliko puta.

- Najpre su postavljeni „blinkeri“ kao i dva saobraćajna znaka za ograničenje brzine u oba smera. To je, međutim, dok kružni tok nije osvetljen, bilo nedovoljno. Situacija je sada mnogo bolja i primetan je drastično manji broj udesa – kaže Ivan Stamenković, vozač dostavnog vozila iz Kraljeva.

G.Šljivić

Kružni tok na Ibarskoj magistrali kroz Kraljevo

I njegove kolege ističu da je postavljanje rasvete dobar i najlogičniji potez, ali i apeluju na nadležne da dodatno poboljšaju saobraćajnu signalizaciju i iz pravca Raške, i iz pravca Preljine.

- Vožnja ovim kružnim tokom je sada svakako bezbednija - poručuju vozači. - Nadležne službe neka obavljaju svoj posao, a vozači neka poštuju propise. Tako je i mnogo manja šansa za eventualnu nesreću.

G.Šljivić

Kružni tok na Ibarskoj magistrali kroz Kraljevo

APEL I KONTROLA

IZ Policijske uprave Kraljevo poručuju da pripadnici Saobraćajne policije kontrolišu ovu deonicu puta, sa posebnim akcentom na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

- Apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, pridržavaju se ograničenja brzine i prilagode vožnju uslovima puta, kao i da posebno budu oprezni noću i uslovima slabije vidljivosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!