UGOVORI ZA 71 DAMU: Za podršku ženskom preduzetništvu 13 miliona dinara

J. L.

29. 11. 2021. u 17:50

POKRAJINSKI sekretarijat za privredu i turizam dodelio je danas ugovore 71 dami čija preduzeća su dobila sredstva po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini.

УГОВОРИ ЗА 71 ДАМУ: За подршку женском предузетништву 13  милиона динара

foto:pokrajisnki sekretarijat za orivredu i turizam

Za podršku ženskom preduzetništvu opredeljeno je više od 13 miliona dinara.

 Ovim konkursom dodeljena su sredstva u cilju povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva, dok je sam konkurs osnov za dobijanje "de minimis" državne pomoći.

-Konkurs za žensko preduzetništvo je veoma važan, s obzirom da statistika pokazuje da još nije dostignuto 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava, te je veoma važna podrška preduzetnicama. Prilikom odabira kandidatkinja vođeno računa i o tome koliko žena zapošljavaju - istakao je dr Nenad Ivanišević,pokrajinski sekretar za privredu i turizam.
Pravo učešća na konkursu imala su privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine, upisani u registar Agencije za privredne registre, najkasnije do 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju aktivan status i da su razvrstani na mikro ili mala pravna lica.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!