ODBIJENA TUŽBA PRAVOBRANILAŠTVA: Viši sud - Grad Valjevo nije mimo zakona poklonio zemljište Nemcima

B. PUZOVIĆ

18. 11. 2021. u 22:04

VIŠI sud u Valjevu odbio je tužbu Zajedničkog pravobranilaštva Valjeva, Lajkovca, Ljiga i Osečine, protiv grada Valjeva i države Srbije, kojom je traženo poništenje ugovora o otuđenju oko 12 hektara bez naknade u ovdašnjoj industrijskoj zoni.

ОДБИЈЕНА ТУЖБА ПРАВОБРАНИЛАШТВА: Виши суд - Град Ваљево није мимо закона поклонио земљиште Немцима

Viši sud u Valjevu / Foto B. Puzović

Parcelu je grad Valjevo otuđio u korist Republike Srbije, koja je potom poklonjena nemačkoj kompaniji “Bizerba”, svetskom proizvođaču vaga za trgovine, radi otvaranja fabrike.

Pravobranilaštvo je tužbu podnelo, smatrajući da su grad i država postupili protiv važećih zakona i uredbe o pribavljanju i otuđenju nepokretnosti. Sudija Radivoje Jovanović rekao je da ugovor nije zaključen mimo zakona i ne može biti poništen, a da nesaglasnosti nisu bile takve prirode da bi bile protiv cilja samog ugovora. Uz to, naglasio je sudija, ugovor je izvršen, a odbijen je i zahtev Pravobranilaštva da država gradu Valjevu vrati parcelu, ili isplati nadoknadu od oko 156 miliona dinara.

- Zahtev za vraćanje zemljišta gradu Valjevu je neosnovan i jer parcela više nije u državini Republike Srbije – rekao je sudija Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!