LJUBIČASTI BALONI U ZNAK PODRŠKE MALIM BORCIMA: U Šapcu godišnje bude više od 40 prevremeno rođenih beba

V. MITRIĆ

18. 11. 2021. u 20:24

POVODOM obeležavanja Svetskog dana prevremeno rođene dece, zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević i šef Odseka za dečju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Dragana Milosavljević su na Trgu šabačkih žrtava pustili ljubičaste balone u znak podrške malim borcima.

ЉУБИЧАСТИ БАЛОНИ У ЗНАК ПОДРШКЕ МАЛИМ БОРЦИМА: У Шапцу годишње буде више од 40 превремено рођених беба

Foto: V. Mitrić

Tako su se pridružili gradovima širom Srbije i sveta, koji obeležavaju ovaj dan kako bi se iskazala podrška svim mališanima koji su pre vremena došli na svet.

- Važno nam je da podižemo svest kod ljudi o rizicima, prevenciji i posledicama prevremenog rođenja - kaže zamenik gradonačelnika Blaža Knežević i dodaje da trenutna epidemiološka situacija može biti opasna za novorođenčad. - Pozivem roditelje i sve one koji se nisu vakcinisali da iskoriste svoje pravo i to urade, jer je vakcinacija jedini način da sačuvamo kako svoje tako i živote svojih bližnjih.

U Šapcu su tokom prošle godine prevremeno rođene 42 bebe, dok je ove godine zaključno sa prošlim mesecom prevremeno rođeno 45 beba.

S obzirom na to da je jedan od simbola ovog dana ljubičasta boja, tokom večeri zgrada Gradske uprave Grada Šapca i Biblioteka šabačka sijaće ljubičastim svetlima.

BONUS VIDEO - SVEDOK SRPSKE ISTORIJE: Saborna crkva u Beogradu čuva mošti careva i vladara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani