KONSTITUISANA SKUPŠTINA OPŠTINE NEGOTIN: Vladimir Veličković ponovo predsednik

S. M. JOVANOVIĆ

17. 11. 2021. u 17:05

SKUPŠTINA i opština Negotin dobile su danas novo-staro rukovodstvo. Postavljen je sekretar lokalnog parlamenta, a izabrani su i članovi Opštinskog veća.

KОНСТИТУИСАНА СKУПШТИНА ОПШТИНЕ НЕГОТИН: Владимир Величковић поново председник

Foto: S.M.Jovanović

Nakon što je na negotinskim lokalnim izborima koalicija okupljena oko naprednjaka i socijalista osvojila 38 mandata, Narodna stranka šest, a Savez 90 Zelenih Srbije jedan, odbornicima su verifikovani mandati, položili su zakletvu i izabrano je rukovodstvo opštine i Skupštine opštine. Kadrovska rešenja su, ipak, ostala ista.

Vladimir Veličković, diplomirani pedagog fizičke kulture i poverenik negotinskih naprednjaka ponovo je izabran za predsednika opštine, što je bio i od februara do oktobra 2017. i od januara 2018. do danas kada mu je konstatovan prestanak predhodnog mandata. Njegov zamenik je diplomirani hemičar Bogdan Gugić, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, od kraja decembra 2019. godine.

- Predstoji nam ozbiljan posao u svim sferama, ali prvenstveno u privredi, poljoprivredi i turizmu jer na taj način stvorićemo pogodno tlo za jačanje postojećih privrednih i poljoprivrednih subjekata, dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta i što je najvažnije, povratak ljudi. U prethodnom periodu smo dosta radili na pripremi kapšitalnih projekata čiju realizaciju očekujemo u ovom mandatu. Samo na taj način sprečićemo dalji odlazak prvenstveno mladih ljudi, a verujem da ćemo uspeti da privučemo i druge da dođu da žive ovde i to kroz stvaranje i dodatnih sadržaja koji će unaprediti kvalitet života – rekao je Vladimir Veličković.

Milan Uruković, magistar zaštite na radu i lider negotinskih socijalista  i u novom mandatu obavljaće funkciju prvog čoveka lokalnog parlamenta, na kojoj je bio od 2010. do 2012. pa od 2018. do 2021.  dok je od 2012. do 2014. bio i predsednik opštine.

Novo kadrovsko rešenje je jedino Dragiša Ivković profesor fizike i prehrambene grupe predmeta u ovdašnjoj poljoprivrednoj školi, koji je izabran za zamenika predsednika Skupštine opštine Negotin.

- U ovoj skupštini u kojoj imamo 38 predstavnika koalicije SNS – SPS, zatim šest odbornika Narodne stranke i jednog Saveza 90 Zelenih Srbije zalagaću se za konstruktivan i efikasan rad. Mislim da je to i opredeljenje svakog od vas. Među odbornicima su i oni kojima rad lokalnog parlamenta nije stran, mnogi su već imali mandate i imaju iskustva kada je rad Skupštine u pitanju. Onima koji su prvi put u odborničkim klupama želim uspešnu saradnju i da se brzo naviknu na pravila po kojima Skupština funkcioniše - istakao je Milan Uruković.

Za sekretara opštine postavljen je Ivan Veljković, dosadašnji sekretar. Za članove Opštinskog veća imenovani su: Miloje Banković, dipl. ekonomista, Dragan Radosavljević, dipl, inženjer poljoprivrede, dr Zoran Puslojić, specijalista interne medicine, gastroenterologije i hepatologije, Tatjana Panić, ekonomista u menadžmentu, Dalibor Mašić, sportski radnik, Ljutica Jovanović, dipl.ekonomista i Miloš Gagić, dipl. inženjer industrijske informatike, koji su i u prethodnim mandatima obavljali ove funkcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona