EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Od 52 novozaraženih, devetoro dece

M. BOŠNjAK

05. 11. 2021. u 16:14

U KOVID-zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minulih 24 sata, preminuo je, nažalost, još jedan pacijent, star 85 godina. Nevakcinisan protiv kovida-19.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од 52 новозаражених, деветоро деце

Foto: M.Bošnjak

U toj „crvenoj“ zoni, broj pacijenata iz dana u dan varira. U njoj se, prema današnjim zvaničnim podacima, leči 38 pacijenata (petero manje nego juče).

- Kod svih 38 potvrđen je virus korona. Jedan pacijent prevežen je u Kovid bolnicu u Kruševac, drugi u Batajnicu. Tokom minula 24 sata, primili smo četiri osobe sa simptomima, koji ukazuju na korona virus, šestoro smo otpustili na kućno lečenje – potvrđuje dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Najnoviji podaci iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, glase:

- Kod još 52 osobe potvrđen je korona virus, od kojih, nažalost ima još  devetoro dece. Juče (4. novembra) u ordinacijama Kovid ambulante Doma zdravlja, pregledano je ukupno 278 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj ambulanti 68 dece, dve osobe su upućene na hospitalizaciju.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 167 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, do ovog izveštavanja, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.826 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.016, od kojih 290 dece.

Nema značajnih pomaka u imunizaciji protiv kovida-19 u ovom kraju, u odnosu na sva naša ranija izveštavanja: do juče, nekim od četiri raspoloživa cepiva, prvi put je vakcinisano 17.420 osoba, drugom dozom 16.530 a trećom, buster dozom 5.842.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba