ANGIO SALA NAJMODERNIJA U REGIONU: Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici dobio novu opremu

J. SIMIĆ

01. 11. 2021. u 15:41

U INSTITUTU za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici počela je sa radom nova angio-sala, za čiju je nabavku iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 62 miliona dinara.

АНГИО САЛА НАЈМОДЕРНИЈА У РЕГИОНУ: Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици добио нову опрему

pokrajinska vlada

To je prva bolnica u Srbiji i regionu koja ima instaliranu tehnologiju integrisanog sistema za vizuelizaciju morfologije kao i funkcionalnog značaja suženja koronarnih arterija i smanjenog zračenja.

- Pre pet godina na ovom institutu imali smo jednu ispravnu i jednu delimično ispravnu angio-salu, a danas ih imamo četiri. Pored toga, uspeli smo da stvorimo čitavu mrežu angio-sala i to u Subotici, Zrenjaninu i Somboru, čime smo, uz one u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine, dostigli novi standard i kvalitet u lečenju kardiovaskularnih pacijenata u Vojvodini – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom današnje posete Institutu.

Direktor Instituta  dr Aleksandar Redžek kazao  je da  će korišćenjem ovakve opreme u narednih mesec dana biti izvedena prva intervencija – ugradnja stenta na vratnim arterijama i aorti.

Godišnje se u  Institutu u postojećim angio-salama izvrši više od 5.000 intervencija, od čega 3.000 perkutanih koronarnih intervencija sa ugradnjom stenta i 1.100 intervencija u akutnom infarktu miokarda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna