PREMINULA NEVAKCINISANA OSOBA, 85 ZARAŽENIH: Imunizacija i epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

27. 10. 2021. u 18:06

NA PODRUČJU Pirotskog okruga, registrovano je još 85 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a od posledica zaražavanja, preminula je jedna nevakcinisana osoba iz Pirota koja je bila ne lečenju u pirotskoj Opštoj bolnici.

ПРЕМИНУЛА НЕВАКЦИНИСАНА ОСОБА, 85 ЗАРАЖЕНИХ: Имунизација и епидемија у Пиротском округу

Foto: V. Ćirić

Stručnjaci ZZJZ procenjuju da je broj zaraženih veći pet do sedam puta, ali se svi novozaraženi, među kojima ima i čitavih porodica, ne javljaju lekarima i ne testriaju se. Među zaraženima je: iz Pirota 55, iz Dimitrovgrada 13, Bele Palanke 10 i sa područja Babušnice 6 osoba.

U ovom talasu epidemije, od 3. jula do danas na području okruga registrovano je ukupno 4.049 obolelih osoba, a samo od počtka oktobra bilo je 2.107 slučajeva oboljevanja. Lekari pirotske kovid ambulante, u poslednja 24 časa obavili su 336 pregleda, od čega je 29 odsto prvih, dok je u Dečjoj kovid ambulanti na Keju bio 101 pregled, a 41 odsto je prvi put bilo kod lekara.

Prema podacima ZZJZ u Pirotu, na kovid jedinici Opšte bolnice trenutno se leči 62 građana. Iz Pirota je njih 41, iz Dimitrovgrada 8, Babušnice i Bele Palanke po 6 i jedna osoba iz Beograda. Slanje pacijenata put kruševačke kovid bolnice nije bilo.

Od početka imunizacije u okrugu je vakcinisano 37.035, revakcinisano 35.502, a treću dozu primilo je 11.381 građanin. Juče je data 81 prva, 40 drugih i 191 treća doza vakcine protiv zaraze kovid 19. Lekari centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)