PODRŠKA NOVOSADSKIM UMETNICIMA: Udruženje Novo kulturno naselje otvara novi program

Lj.P.

26. 10. 2021. u 16:37

UDRUŽENjE Novo kulturno naselje ove godine otvara novi program podrške novosadskim umetnicima, radnicima u kulturi, menadžerima i producentima.

ПОДРШКА НОВОСАДСКИМ УМЕТНИЦИМА: Удружење Ново културно насеље отвара нови програм

Foto EPA

Projekat BSI (Building Solidarity Infrastructures), podrazumeva različite vebinare i konsultacije sa lokalnim i inostranim stručnjacima iz različitih umetničkoih disciplina.

Cilj je, kako navode u NKN da se učesnicima pruži aasistencija u formiranju CV/portfolija, načinima komunukacije sa kustosima i donatorima, a biće predstavljen i značaj adekvatnog dokumentovanja umetničkog dela i povezivanje sa umetničkim institucijama.

Poziv je otvoren do 20. novembra i za učešće se mogu prijaviti zainteresovani umetnici, menadžeri u kulturi, producenti i ostali akteri umetničke scene Novog Sada, putem onlajn formulara na linku http://novokulturnonaselje.rs/bsi.

Programi će trajati do kraja januara, kada će provni projekat biti i izveden i predstavljen široj zajednici.

Ovaj program je još jedan način na koji Novo kulturno naselje pokušava da deluje na razvoj kulturne scene Novog Sada.

Kroz godine rada, organizacija je stekla značajno iskustvo u radu sa umetnicima, u kulturnoj produkciji i kustoskom radu, ali i stekla mrežu saradnika širom Evrope.

Ono što BSI nudi su veštine predstavljanja umetničkog dela, obaveštenost o mogućnostima, trendovima i tokovima umetničke prakse, razumevanje načina pozicioniranja i veće vidljivosti na međunarodnoj umetničkoj mapi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

OVDE JE BIO I ATILA BIČ BOŽJI: Za tvrđavu Ram kroz istoriju su se mnogi otimali


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)