SVETKOVINA ZNANJA I RAZNIH UMEĆA: U Mačvanskom Prnjavoru uspešno organizovani prvi "Miholjski susreti sela Mačve"

V. Mitrić

26. 10. 2021. u 05:55

DVORIŠTE osmoletke "Kralj Aleksandar Karađorđević" u Mačvanskom Prnjavoru je - pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, šabačke lokalne samouprave i Doma kulture iz varošice na sredokraći puta od grada na Savi ka Loznici - bilo domaćin prvih "Miholjskih susreta sela u Mačvi".

СВЕТКОВИНА ЗНАЊА И РАЗНИХ УМЕЋА: У Мачванском Прњавору успешно организовани први Михољски сусрети села Мачве

Gradonačelnik Dr Pajić je redom posećivao štandove, Foto V. Mitrić

I, na okupu su se našli učesnici iz više mačvanskih sela, ali i gosti iz Pocerine, Podrinja, Jadra, Rađevine, Azbukovice, pa i Republike Srpske. Svi su mogli da uživaju u promociji starih zanata i tradicionalnih proizvoda sa sela, takmičenjima u fudbalu i pravljenju najboljeg drinskog kotlića, a sve uz nezaobilazan nastup folklornih ansambala.

Foto V. Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, koji je svečnao proglasio manifestaciju otvorenom, poručio je:

- Razvoj sela znači stvaranje jednakih uslova za život i u gradu, i u ruralnim sredinama, što je jedan od prioriteta naše lokalne samouprave - istakao je prvi čovek Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto V. Mitrić

- Zato smo namerili da ovu manifestaciju pokrenemo upravo u Mačvanskom Prnjavoru, pa smo projekat poslali Ministarstvu za brigu o selu i dobili podršku za obogaćivanje društvenog i sportskog života, te negovanje tradicije i kulturno-istorijskog nasleđa po selima.

Predsednik Organizacionog odbora "Miholjskih susreta sela u Mačvi" Mario Maksimović, odlučan da manifestacija i dogodine bude održana u istom mestu, ali sa još bogatijim programom i više dana trajanja, kaže da su pripreme već počele.

Jer, ove godine je bilo zauzeto 25 tezgi, za "drinski kotlić" je bilo prijavljeno osam gastro-timova, a 11 ekipa je nastupilo na fudbalskom turniru.

Foto V. Mitrić

Fešta i u varoš Lešnici

ZORAN Gligorić (na slici) zvani Ženeva, preduzetnik koji ima biznis u Mačvi i Jadru, kaže da ga posebno raduje što su ovu manifestaciju dobili i Mačvanski Prnjavor, i Varoš Lešnica, ali u različite dane - kako bi komšije, sa svojim gostima uživale u brojnim dostignućima naših ljudi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana