ANI PRVA NAGRADA ZA KOLEKCIJU: U Paraćinu otvorena tradicionalna klupska izložba fotografija (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 10. 2021. u 20:49

SVEČANO otvaranje 19. Izložbe umetničke fotografije „Paraćin 2021“ okupilo je večeras u galeriji KC u Paraćinu velika broj članova FKK „Paraćin“ i gostiju, te ljubitelje fotografske umetnosti. To je tradicionalna izložba koja se organizuje svake godine u okviru „Meseca fotografije“, a sada nakon Memorijalne izložbe „Zoran Purger“.

АНИ ПРВА НАГРАДА ЗА КОЛЕКЦИЈУ: У Параћину отворена традиционална клупска изложба фотографија (ФОТО)

Foto Z. Rašić

- Večeras imamo izložbu kolekcija, gde se svaki od 32 autora predstavio sa po tri fotografije, a u tom broju je, pored umetničkih fotografa iz Paraćina, i deset gostiju iz Novog Sada i Niša. Podelili smo ukupno deset nagrada. Prvu je dobila kolekcija „Telo i linije“ studentkinje fotografije iz Paraćina, Ane Petrović. Dve druge nagrade otišle su u ruke Slobodana Štetića i Novosađanina Loranta Skakanija, dok su tri treće nagrade dobili Ivana Lukić i Slađana Stanković (Foto-komuna 24. kadar Novi Sad) i Slaviša Zeka Stanković – FON Niš.

Foto Z. Rašić

Autori nagrađenih fotografija

Dodeljene su i dve pohvale - Janu Valu i Mileni Milenković, dok su dve specijalne nagrade za najmlađeg autora dobili Kruna Miković i Vukašin Ilić.

Osmogodišnja Kruna, učenica trećeg razreda osnovne škole, bila je atrakcija večeri. Nastupila je sa kolekcijom fotografija svojih mačaka i pobrala sve simpatije publike. Izjavila je da fotografiše iz ljubavi, a prvenstveno zbog toga što jako voli mačke.

I večerašnju, 19. po redu klupsku  izložbu organizovao je FKK „Paraćin“ u saradnji sa Kulturnim centrom, uz finansijsku podršku Opštine ostvarenu po konkursu za projekte u kulturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri