ZLATO IZ MINHENA: Petar Dinčić iz Srbije najbolji harmonikaš sveta u master kategoriji

V. Mitrić

18. 10. 2021. u 15:56

Devetnaestogodišnji harmonikaš Petar Dinčić iz Kragujevca osvojio je prvo mesto na Svetskom kupu harmonike u seniorskoj kategoriji -master.

ЗЛАТО ИЗ  МИНХЕНА: Петар Динчић из Србије најбољи хармоникаш света у мастер категорији

Foto: V.Mitrić

Svetski kup je održan u Minhenu od 13 do 17. oktobra.

Dinčić kaže da je posebno zadovoljan jer je ime Srbije proneo pobednički na svetskoj smotri harmonike.

- Ovo je samo jedan dokaz da sam na pravom putu ali i da se rad i trud isplati - rekao je Dinčić koji je student prve godine harmonike na Filološkom umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Foto: V.Mitrić

Dinčićev profesor Vojin Vasović istakao je da je poednik imao nastup sa kompozicijama kojima je i bio laureat celokupnog  prestižnog Internacionalnog festivala "Dani harmonike" u Ugljeviku i Bijeljini.

- Ovo takmičenje je novi početak za sve posle pandemije. Jedno lepo otvaranje, uživo sve, i svi smo srećni zbog toga - rekao je Vasović koji je delegat Setske asocijacije akordeonista a na ovogodišnjem Svetskom kupu bio je  član žirija kao predstavnik Srbije.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠA SRBIJA: Ko pravi meleme u manastiru Ravanica?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)