EPIDEMIJA U LESKOVCU: Još četiri smrtna ishoda

Игор Митић
Igor Mitić

18. 10. 2021. u 14:20

U KOVID bolnici u Leskovcu još četiri osobe preminule su od posledica infekcije virusom korona, a na lečenju su 223 pacijenta, što je rekordan broj od početka pandemije.

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Још четири смртна исхода

Leskovac / Foto I. Mitić

Borbu sa koronom izgubile su tri nevakcinisane i jedna vakcinisana osoba. Najmlađa među njima ima 74 godine, a najstarija 92 godine. Umrla su dva pacijenta iz Leskovca, jedna iz Vučja, a jedna iz Crne Trave.

U pomenutom periodu primljeno je 18, a otpušteno 11 osoba, dok su dva pacijenta, sa najtežom kliničkom slikom, upućena u kruševačku Kovid bolnicu.

U Leskovcu je na terapiji kiseonikom 160 ljudi. U odnosu na ukupan broj hospitalizovanih 152 osobe su iz Leskovca, 31 iz Vlasotinca, 15 iz Lebana, devet iz Bojnika, osam iz Medveđe, tri iz Crne Trave, dve iz Niša i po jedna iz Beograda, Novog Sada i Šida.

U poslednjem talasu, kome se ni ne naslućuje kraj, korona je u Jablaničkom okrugu „odnela“ oko stotinu ljudi, ne računajući one koji su upućivani na dalje lečenje u Niš i Kruševac, što je daleko više u odnosu na ranije epidemijske talase.

Samo u subotu od posledica zaraze opakim virusom u leskovačkoj Kovid bolnici umrlo je šest osoba, od kojih su četiri bile nevakcinisane, a dve su primile vakcinu. Preminula su po dva pacijenta iz Leskovca i Lebana i po jedan iz Vlasotinca i Bojnika. Radi se o osobama starosti od 74 do 87 godina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!