NAJVEĆA INDUSTRIJSKA ZONA U SRBIJI: Gradiće se u Preljini pored Moravskog koridora

V. I.

18. 10. 2021. u 09:23

INDUSTRIJSKA zona namenjena domaćim privrednicima biće formirana i infrastrukturno opremljena do kraja sledeće godine. Ovo je najavio predsednik Foruma privrednika Čačka Vladimir Krstić, nakon sastanka sa čačanskim gradskim rukovodstvom.

НАЈВЕЋА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У СРБИЈИ: Градиће се у Прељини поред Моравског коридора

Goto V. Ilić

Industrijska zona će se graditi u Preljini pored budućeg Moravskog koridora. Kako je inicijalno najavljeno, prostiraće se na više od 100 hektara, a u perspektivi i na više od 200, i kao takva i tolika biće najveća u Srbiji.

– Takva industrijska zona daće preferencijale da se razvija naš grad, koji zahvaljujući dobrom geografskom položaju i mreži puteva ima poziciju da privuče investitore koji se nalaze ne samo u Moravičkom okrugu, već i investitore iz cele Srbije. Namerno ne potenciram evropske ili svetske investitore, jer je ideja ove industrijske zone formiranje prostora gde će se razvijati domaća privreda. Kada kažemo domaća privreda, mislim na ljude koji su domicilni, koji su potekli sa ovih prostora i koji će imati uslove za razvoj proizvodnje kao što ih imaju investitori iz drugih zemalja – kazao je Krstić.

On je dodao da privrednici nemaju pisane garancije čelnika Grada da će dogovoreno biti realizovano, ali naglašava da imaju čvrsta obećanja sa te strane.

Pravljenje industrijske zone zahteva čitav niz različitih aktivnosti, odnosno vrlo kompleksnih stvari koje prethode dovođenju industrijske zone u fazu izgradnje. Mi smo se i kroz osnovna planska akta uverili šta je urađeno sa strane lokalne samouprave. Videli smo da na tom polju postoje značajni pomaci. Da li će ono što je obećano biti ispoštovano, pokazaće vreme. Okvirno vreme koje je dogovoreno, jer nama je vreme veoma bitno, je kraj sledeće godine – zaključio je Krstić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih