UČE DA RUKUJU PROTIVOKLOPNIM ORUŽJEM: U Požarevcu obuka pripadnika Oružanih snaga BiH

D. N.

14. 10. 2021. u 23:59

U CENTRU za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizuje se višenedeljna obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protivoklopnim lansirnim kompletom 9K111 „fagot“.

УЧЕ ДА РУКУЈУ ПРОТИВОКЛОПНИМ ОРУЖЈЕМ: У Пожаревцу обука припадника Оружаних снага БиХ

Foto: Vojska Srbije

Kako je saopšteno iz Vojske Srbije, na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora. Oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu navedenog protivoklopnog oružja u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

Težište je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2.500 lansiranja rakete, u uslovima ograničene vidljivosti, zadimljavanja bojišta, pojave bljeska rakete, promene pravca kretanja i iznenadnog ubrzavanja cilja.

Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protivoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske. - Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je poverenja koje sistem obuke u Vojsci Srbije uživa u regionu i svetu i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama – navedeno je u saopštenju Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna