IZABRANI DOBITNICI NAGRADA: 36 „Dani dečje poezije i proze“ u znak stradanja na 3.000 žrtava fašista u Jadru

V. MITRIĆ

14. 10. 2021. u 18:37

PRVA nagrada za poeziju za poeziju na ovogodišnjoj manifestaciji „Dani dečje poezije i proze“, koja se obeležava 36 godina u znak sećanja na 3.000 streljanih srpskih rodoljuba Jadra, koje su pre 80 godina ubili fašisti, dodeljena je Ljubici Raonić, učenici sedmog razreda OŠ "Kosta Trifković" iz Novog Sada, za pesmu "Sama u zimi“.

ИЗАБРАНИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА: 36 „Дани дечје поезије и прозе“ у знак страдања на 3.000 жртава фашиста у Јадру

Foto: Depositphotos

Druga nagrada za poeziju ove kulturne svetkovine, čiji je domaćin OŠ „14 oktobar“ u Dragincu, pripala je Lauri Bilafer, učenici devetog razreda OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" iz Dobrote (kod Kotora, Crna Gora), za pesmu "Iz ženskog rodoslova“ i Nadi Simić, učenici osmog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Srbobrana, za pesmu "Ljubav sa mnom“. Treća nagrada za poeziju dodeljuje se Leni Matejin, učenici trećeg razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Trstenika, za pesmu "Zavičaj", Milošu Mihailoviću, učeniku 9/5 razreda OŠ „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, za pesmu "Pjesma o sreći".

Prva nagrada za prozu uručena je Nini Živković, učenici osmog razreda OŠ „ Vasa Čarapić" iz Belog Potoka, za priču "Tog oktobarskog dana u Kragujevcu, druga nagrada Davidu Đačaninu, učeniku osmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Adaševaca, za priču "Tajna veštice iz Jasenove šume"i treća nagrada Kseniji Gutić, učenici devetog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar" iz Rasova (kod Bijelog Polja, Crna Gora), za priču "Čiča" .

Žiri je dodelio i pohvale za prozu i poeziju za više učesnika, a nagrade za učešće u manifestaciji dobile su škole čiji su đaci poslali najbolje radove.Pred žirijem je bilo 669 radova, 510 iz poezije i 119 i 159 iz proze. Učestvovali su đaci iz 97 škola, među kojima iz 22 iz Crne Gore i osam iz Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024