USELJENJE NA PROLEĆE: Zidarski radovi na zgradi za izbeglice u završnoj fazi

B. G.

10. 10. 2021. u 13:42

RADOVI na izgradnji zgrade u selu Klek, nadomak Zrenjanina, sa 25 stanova, koje Zrenjanin realizuje u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Srbije, ulaze u završnu fazu i prva višespratnica u ovom naseljenom mestu dobija završne građevinske konture, ugradnjom pvc stolarije.

УСЕЉЕЊЕ НА ПРОЛЕЋЕ: Зидарски радови на згради за избеглице у завршној фази

Foto: Grad Zrenjanin

Stanovi, čija se izgradnja finansira sredstvima Evropske banke, u okviru Regionalnog stambenog programa, namenjeni su izbeglim i interno raseljenim licima sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i sa prostora Kosova i Metohije. 

Foto: Grad Zrenjanin

Vrednost zgrade u Kleku je 960 hiljada evra i ona je treća lokacija na teritoriji Zrenjanina, a u zgradama u  Franje Kluza i Pančevačkoj ulici, useljeno je 76 stanova, uz ukupnu vrednost skoro 2,5 miliona evra, koliko je do sada uloženo.

USELjENjE NA PROLEĆE

Završni radovi na izgradnji   1.665,32 kvadrata stambenog prostora, izvodiće se i tokom zime, kako bi do proleća naredne godine, zgrada bila spremna za useljenje budućih korisnika. 

Zgrada u selu Klek, imaće pet stanova površine 30 kvadrata, deset od po 40 kvadratnih metara, kao i osam stanova od 50 kvadrata i dve stambene jedinice po 60 kvadratnih metara.

Foto: Grad Zrenjanin

Inače broj prijavljenih potencijalnih korisnika, premašio je broj raspoloživih stanova, tako da će se o njima odlučivati na osnovu kriterijuma definisanih pravilnikom Komesarijata za izbeglice Republike Srbije. 

URBANIZACIJA ULICE SAVE KOVAČEVIĆA

U novoizgrađenu višespratnicu u Kleku, useliće se 25 porodica, a kompletan prostor u Ulici Save Kovačevića, biće urbanizovan i obogaćen brojnim pratećim sadržajima,.kao što su igralište za decu, parking, itd. u tom selu, tako da izgradnja ovog objekta ima i širi značaj. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024