SLOŽENA SITUACIJA U ZRENJANINU: Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, nastavlja se borba protiv korone

B. Grujić

07. 10. 2021. u 18:01

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Zrenjaninu, ocenjeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, veoma je složena, zdravstveni sistem i zaposleni u njemu pod velikim pritiskom.

СЛОЖЕНА СИТУАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације, наставља се борба против короне

Foto: B. Grujić

Direktor Doma zdravlja Dr Boško Vrebalov u Zrenjaninu, dr Zdravko Ždrale istakao je problem nedostatka kadra, jer je deo lekara i medicinskog osoblja na bolovanju, a deo je na radu u novoj Covid bolnici u Novom Sadu, uz napomenu da najveći pritisak trpi respiratorni centar u naselju Zeleno polje, gde se na dnevnom nivou pregleda između 100 i 120 ljudi.

U GIMNAZIJI 35 ZARAŽENIH UČENIKA

Direktor Zrenjaninske gimnazije i predsednik Aktiva direktora srednjih škola, Milan Radaković, izneo je podatak da je u Zrenjaninskoj gimnaziji, tokom ove nedelje registrovano 35 slučajeva zaraze među učenicima, pa su četiri odeljenja prešla na kombinovanu, a jedno na nastavu on-line. 

Prema rečima dr Miloša Kovačevića do sada je na teritoriji Zrenjanina, dato preko 92 hiljade vakcina, broj hospitalizovanih pacijenata u poslednjem talasu epidemije srazmeran je broju nevakcinisanih, odnosno dvostruko je manji u odnosu na prethodni talas, što dovoljno govori o neophodnosti vakcinacije, kao jedinom načinu za rasterećenje zdravstvenog sistema.  

Dr Predrag Rudan, direktor Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, izneo je podatak da broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na teritoriji grada iznosi 1.240 i da cifre govore da se stiglo do vrha ovog talasa pandemije i da postoji blago povećanje od desetak slučajeva na dnevnom nivou, što nema većeg uticaja u odnosu na ukupan broj obolelih i da se očekuje da u toku naredne dve nedelje dođe do održavanja ovakvog stanja, a onda, ukoliko se budemo pridržavali mera, dođe do poboljšanja i blagog pada novozaraženih.

Foto: B. Grujić

Broj hospitalizovanih Covid pacijenata u bolnici trenutno  je 77, a kapacitet postelja na ovom odeljenju povećan je na 110, a po rečima pomoćnika direktora Opšte bolnice, dr Vanje Kunkina, najviše brine broj pregleda na infektivnom odeljenju, koji iznosi oko 150 na dnevnom nivou, kao i porast broja pregleda na odeljenju pedijatrije, na oko 50 dnevno.  

Na sednici Gradskog štaba, kao povoljna ocenjena je situacija u Gerontološkom centru, gde je vakcinisano skoro 90 odsto korisnika i 60 odsto zaposlenih i trenutno nema korisnika pozitivnih na koronavirus.  

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!