JAČI OD KIŠE I VETRA: U nedelju tradicionalni, 29. Novosadski maraton, start ispred Doma vojske Srbije

S.B.

08. 10. 2021. u 18:39

TRADICIONALNI jesenji Novosadski maraton, 29. po redu, u okviru kojeg će biti održano pet trka, starovaće u nedelju, 10. oktobra u 10 časova u Ulici Miloša Bajića kod Doma vojske Srbije.

ЈАЧИ ОД КИШЕ И ВЕТРА: У недељу традиционални, 29. Новосадски маратон, старт испред Дома војске Србије

Foto: S.B.

Za učešće se prijavilo oko 600 dugoprugaša, iz zemlje i regiona, a trčaće kružnom stazom, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, dr Sime Miloševića, Dr Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Jirečekovom, Fruškogorskom i Bulevarom despota Stefana (do helikoptera) i nazad. Te ulice biće zatvorene za saobraćaj od 10 do 16 časova, a ulica Miloša Bajića od 8 do 17 časova.

Po rečima Jelene Marinković - Radomirović, predsednice Skupštine Grada, u organizaciji te tradicionalne, jedne od najstarijih gradskih sportskih manifestacija, uključen je veliki broj javnih preduzeća, ustanova i uprava.

- Bez njihovog doprinosa ne bi bilo moguće organizovati značajnu manifestaciju koja neguje sport i zdrav način života. Pozivam naše sugrađane da se priključe, podrže takmičare uz stazu ali i da sami uzmu učešće u trci rekreativaca- kaže Marinković- Radomirović.

Dimitrije Dolga, direktor trke, ističe da će biti primenjene bezbednosne mere i da će se voditi računa o distanci učesnika pre početka trka. On je takođe naglasio da su organizatori u dogovoru sa saobraćajnom policijom odlučili da trasa maratona zauzme što manje saobraćajnica, kako bi što manje ulica bilo zatvoreno za saobraćaj.

IZMENE AUTOBUSKIH LINIJA

u VREME trajanja Novosadskog maratona, od 9:45 do 16 časova privremeno će biti promenjene trase autobuskih linija broj 1, 6, 8 i 13, a privremeno ukinute autobuske linije 11a i 11b.

Danijela Ignjatić, koordinatorka dečijih trka, potvrdila je da će bez obzira na to pada li kiša ili ne, trke biti održane i pozvala mališane da zajedno sa roditeljima i vaspitačima nastupe u takmičenju pedviđenom za najmlađe.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije