RADILI NA CRNO: Inspekcija rada i Sanitarna inspekcija Pirotskog okruga obavile 170 nadzora

V.Ć.

08. 10. 2021. u 11:33

INSPEKCIJA rada Pirotskog okruga u proteklom kvartalu obavila je preko 170 nadzora kod mnogobrojnih poslodavaca u okrugu. Prema rečima Aleksandra Popovića, načelnika ove inspekcije, kontrolisana je primena propisa iz oblasti bezbednosti na radu, kao i primena propisa iz oblasti radnih odnosa. Zajedno sa Sanitarnom inspekcijom kontrolisali su i primenu aktulenih mera za suzbijanje epidemije kovid 19.

РАДИЛИ НА ЦРНО: Инспекција рада и Санитарна инспекција Пиротског округа обавиле 170 надзора

Foto: Vitomir Ćirić

- Kada je reč o radnim odnosima, kod poslodavaca smo zatekli 17 radnika koji nisu bili prijavljeni na socijalno i penzijsko osiguranje, odnosno nisu bili u legalnom radnom odnosu. Nakon nadzora poslodavci su zaključili ugovore o radu sa 13 radnika. Podneta su 13 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. U Pirotu se intenzivno gradi, pa smo kontrolisali mnoga gradilišta. U proteklom periodu, na svu sreću, nije bilo nijedne povrede na radu koja je posledica neprimenjivanja mera za zaštitu radnika - kaže Popović.

Sanitarna inspekcija je u trećem kvartalu, pored 1.302 kontrole raznih objekata za proizvodnju hrane i promet, kao i ugostiteljskih objekata, takođe kontrolisala primenu protivepidemijskih mera. Prema rečima Leposave Veljković, šefice ove inspekcije, bilo je 150 redovnih, 8 kontrolnih i 130 vanrednih terenskih nadzora. U ovom periodu izdato je i 1.014 rešenja o kućnom karantinu osobama zaraženim infekcijom kovid 19. Ovih dana izdaje se i po 50 rešenja dnevno.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

VUČELIĆ ODLIKOVAN ORDENOM SVETOG SAVE: Patrijarh uručio glavnom uredniku "Novosti" visoko priznanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)