ASFALTIRANJE U NEKOLIKO PARAĆINSKIH SELA: Nove kolovoze dobile ulice u Šavcu, Čepuru i četiri podjuhorska sela

Z. Rašić

06. 10. 2021. u 18:15

IZVOĐAČ radova sa kojim Uprava za investicije opštine Paraćin ima ugovor po javnim nabavkama koje su odavno sprovedene, intenzivirao je prethodnih nedelja dinamiku izgradnje kolovoza u više seoskih ulica.

АСФАЛТИРАЊЕ У НЕКОЛИКО ПАРАЋИНСКИХ СЕЛА: Нове коловозе добиле улице у Шавцу, Чепуру и четири подјухорска села

Foto DiZ

Tokom prošle sedmice asfaltirano je pet ulica u četiri paraćinska sela sa leve strane Velike Morave i to dve ulice Vuka Karadžića – u Trešnjevici i Svojnovu, Ulica Nikole Tesle u Raševici i još dve ulice u susednom Potočcu – Cara Lazara i Hajduk Stanka.

Ovih dana asfaltirana je Rajićeva ulica u Čepuru i juče Ulica cara Lazara u Šavcu, gde je prethodno urađena fekalna kanalizacija. Kako ističu u Direkciji za izgradnju, dve ulice u selu Zabrega, Modrička i Karađorđeva, pripremaju se za popločavanje jer zbog malih gabarita asfaltiranje u njima nije moguće izvesti.

Po ovom, starom programu izgradnje 27 seoskih ulica u dvadeset sela čiju je realizaciju započela stara lokalna vlast prošle godine, u vreme vanrednog stanja, a nastavila nova, preostalo je za izgradnju još sedam ulica u pet sela. Međutim, zbog toga što je Paraćin ušao u državni program „Čista Srbija“ - pa bi kroz ta sela trebalo da prođe fekalna kanalizaciona mreža, kolovozi u tim ulicama biće izgrađeni nakon tih radova kako se novi asfalt ne bi sekao, kažu nadležni u Direkciji za izgradnju.

U pitanju su sela Plana, Gornje Vidovo, Glavica, Bošnjane i Lebina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)