KAKO UNAPREDITI TURIZAM U VOJVODINI: Na čenejskom Salašu 137 otvoren festival „Rogalj“ (FOTO)

Lj. P.

03. 10. 2021. u 19:07

FESTIVAL vojvođanskih festivala – „Rogalj“ otvoren je na čenejskom Salašu 137, koji je i ove godine ugostio brojne organizatore seoskih, vojvođanskih, gastronomskih, turističkih i kulturno-zabavnih priredbi.

КАКО УНАПРЕДИТИ ТУРИЗАМ У ВОЈВОДИНИ: На ченејском Салашу 137 отворен фестивал „Рогаљ“ (ФОТО)

Foto: Pres služba grada

Otvaranju je prisustvovao i Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu. U okviru festivala održana je tribina na teme „Značaj manifestacionog turizma za razvoj lokalne destinacije“ i „Digitalizacija lokalnih manifestacija“. Tom prilikom Radojević je rekao da Grad Novi Sad sa zadovoljstvom podržava festivale koji na kvalitetan način predstavljaju gastronomsku i turističku ponudu Vojvodine.

- Manifestacije su važan segment turističke ponude Novog Sada i Vojvodine – naglasio je Radojević. - Iako često osporavane u javnosti one imaju važan značaj za promociju identiteta lokalne zajednice, kao i za ekonomski razvoj. Današnji susret organizatora manifestacija je prilika da se razgovara na temu kako ih unaprediti, da bi one dobile još značajnije mesto u turističkoj ponudi Vojvodine i Novog Sada.

Učesnici festivala i posetioci, imaju priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu koji će, pored ostalih, uveličati tamburaški orkestar Salaša 137, folklorne grupe, kao i grupa Apsolutno romantično.

Na festivalu „Rogalj“ održava se i 17. Međunarodno takmičenje „Bean festival“ na kojem se brojne ekipe takmiče u pripremi jela i bore za vredne nagrade. Kao prateći deo takmičenja, održaće se i Ravničarske igre, a takmičenje će biti humanitarnog karaktera. Ceo ambijent krase slike likovne kolonije koja je započela svoje slikarsko umeće dan pre Festivala, a deo Salaša 137 je ispunjen prodajnim izložbama hrane i pića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede