POKRETNI MAMOGRAF U VRANJU: Veliko interesovanje za preglede bez uputa i knjižice

D. Ristić

28. 09. 2021. u 14:19

U VRANjU je danas počela akcija preventivnih mamografskih pregleda na mobilnom digitalnom mamografu niškog Kliničkog centra.

ПОКРЕТНИ МАМОГРАФ У ВРАЊУ: Велико интересовање за прегледе без упута и књижице

Foto: D. Ristić

Akcija, koju je podržalo republičko Ministarstvo zdravlja, odvija se bez uputa i zdravstvenih knjižica, po unapred utvrđenom rasporedu na pokretnom digitalnom mamografu, koji je postavljen ispred Sportske hale u Vranju. Preventivni pregledi za rak dojke, koji su namenjeni ženama starosti između 50 i 69 godina, obavljaće se svakog dana od 8 do 19 časova, a termin za zakazivanje je svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

Za akciju vlada veliko interesovanje žena, tako da je prvog dana zakazano 114 pregleda. Kako je najavljeno, sve pacijentkinje kod kojih budu uočena odstupanja od normalnih vrednosti biće uredno obaveštene i pozvane na dodatnu dijagnostiku. Preglede će moći da urade i žene mlađe od 50 godina, uz uput i indikaciju izabranog lekara. Telefon za zakazivanje je 064/8990466.
Pregledi će se obavljati uz poštovanje svih važećih propisanih epidemioloških mera zaštite od kovida 19 u Republici Srbiji, napominju iz Zdravstvenog centra Vranje.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024